Is lange stagedag zonder vergoeding exploitatie?

Volgens chefs is het juist ‘goud waard’ om mee te draaien in een toprestaurant

Sterrenrestaurants liggen onder vuur nu blijkt dat leerlingkoks geen enkele vergoeding krijgen. Chef-koks snappen ophef niet.

Een prachtige stage of slavenarbeid? In Spanje lopen de gemoederen hoog op over de vraag of jonge leerling-koks die gratis werken in Spanjes succesvolle sterrenrestaurants, het slachtoffer zijn van schaamteloze uitbuiting door hun chef-koks. Aanleiding vormt een klacht bij de arbeidsinspectie van een Catalaanse vakbond tegen de stage-overeenkomst in het restaurant ABaC van de succesvolle Barcelonese topkok Jordi Cruz.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €1 per week leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw