#Frankrijk Premium Corner

Macron krijgt het moeilijk: is zijn programma uitvoerbaar?

26 april 2017Leestijd: 4 minuten

Finale presidentsverkiezingen gaat tussen outsiders Emmanuel Macron en Marine Le Pen. Maar is het land na 7 mei nog wel bestuurbaar?

Ras-le-bol is misschien wel het meest gebezigde woord rond deze presidentsverkiezing. Het betekent zoiets als ‘ik ben het spuugzat’. De Fransen maakten er zelfs het thema van de eerste ronde van door massaal op Marine Le Pen en Emmanuel Macron te stemmen. Ze zijn het zo ‘kotsbeu’ dat links en rechts elkaar decennialang afwisselden zonder de koopkracht te verbeteren en de werkloosheid te verlagen, dat de gevestigde orde voor het eerst sinds de jaren zestig niet eens in de tweede ronde zit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.