Franse politie verijdelt grote terreuraanslag: 7 mensen opgepakt

21 november 2016Leestijd: 1 minuut
Herdenking bij het restaurant 'Le Petit Cambodge' , een van de plekken waar de aanslagen in Parijs vorig jaar werden gepleegd - Foto: AFP

De Franse autoriteiten hebben afgelopen weekend een terreuraanslag weten te verijdelen. Er zijn in totaal zeven personen gearresteerd.

Dat maakt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve maandag bekend.

Arrestaties in dezelfde zaak

Er werden vier personen aangehouden in Straatsburg, twee in Marseille en een in een ‘ander land’, aldus Cazeneuve. De verdachten zijn van Franse, Marokkaanse en Afghaanse komaf en variëren in leeftijd van 29 tot 37 jaar, dat is vrij oud voor terreurverdachten.

De arrestanten konden worden opgepakt met dank aan ‘een voorbeeldige operatie door speciale eenheden in de nacht van zaterdag op zondag,’ aldus Cazeneuve. De verdachten zouden al acht maanden door Franse autoriteiten worden gevolgd.

De arrestaties werden verricht in het kader van dezelfde zaak als die in juni, toen de Franse politie vijf mensen arresteerde aan de vooravond van een voetbalwedstrijd van het EK, dat dit jaar in Frankrijk gehouden werd. Volgens Cazeneuve zijn er dit jaar in totaal 418 arrestaties verricht die te maken hebben met mogelijke terreuraanslagen in Frankrijk, waarvan er 43 in november werden verricht.