#American Dreamers

Trump beschuldigd van aanranding: ‘Hij leek wel een octopus’

13 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

Na alle ophef over de denigrerende uitspraken van Donald Trump over vrouwen, wordt hij nu ook daadwerkelijk van aanranding beschuldigd. Twee Amerikaanse vrouwen doen hun beklag.

The New York Times – de krant die eerder een steunbetuiging schreef voor Hillary Clinton – geeft hen ruim baan om hun verhaal te vertellen.

‘Ongepaste’ zoen bij de lift

Een van de vrouwen, Rachel Crooks, zegt dat Trump haar elf jaar geleden, in 2005 dus, ongewenst op haar mond had gekust. Crooks was toen een 22-jarige receptioniste bij de Bayrock Group, een bedrijf met een kantoor in de Trump Tower in New York. Ze stelde zichzelf voor aan de vastgoedmagnaat in de lift, waarna hij haar eerst op de wangen zoende en toen op de mond. ‘Het was geen vergissing,’ zegt ze over het voorval, ‘hij was in overtreding.’ Het was ‘erg ongepast’, herinnert ze zich. ‘Ik was er zo overstuur van dat hij dacht dat ik zo onbeduidend was.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De verkiezingsrace tussen Hillary Clinton en Donald Trump verveelt geen moment. Kom naar Elseviers derde verkiezingsavond!
AmericanDreamers_Beeld

Na het incident belde ze in paniek haar zus op. Het gebeurde in hetzelfde jaar als de vorige week gelekte uitspraken van Trump. Daarin zegt hij, duidelijk hoorbaar op een bandje, dat hij ‘vrouwen in hun poes wil grijpen‘. De 70-jarige Republikeinse presidentskandidaat moest zich daarvoor telkens verdedigen in het tweede debat met Clinton, afgelopen zondag. Dit was ‘kleedkamerpraat’, zei hij toen er door de presentatoren naar werd gevraagd. ‘Ik heb respect voor vrouwen. Ik heb dit soort dingen nooit gedaan.’

Bij haar borsten gegrepen

De andere vrouw in kwestie, de nu 74-jarige Jessica Leeds, zat dertig jaar geleden bij een zakenreis in het vliegtuig in de eerste klas naast Donald Trump. Drie kwartier na opstijging zou Trump de armleuning omhoog hebben gedaan om haar te betasten. Volgens Leeds heeft Trump haar toen bij de borsten gegrepen en haar onder haar shirt aangeraakt.

‘Hij leek wel een octopus. Zijn armen waren overal.’ Daarop vluchtte ze naar de achterkant van het vliegtuig. ‘Het was aanranding,’ zegt Leeds over het incident. Ze heeft haar verhaal aan vier mensen verteld, die ook met The New York Times hebben gesproken. Trumps campagneteam noemt de beschuldigingen van de twee vrouwen ‘pure fictie‘. De krant krijgt het verwijt ‘gecoördineerde karaktermoord’ te plegen op de Republikein.

Ook in de krant Palm Beach Post zegt een vrouw het slachtoffer te zijn van Trumps grijpgrage handen. Mindy McGillivray zegt in 2003 op 23-jarige leeftijd ‘in haar billen te zijn gegrepen’ door Trump tijdens een optreden van zanger Ray Charles. Ze heeft naar eigen zeggen besloten om er nooit over te praten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.