Lichaamsdeel EgyptAir-passagier gevonden

20 mei 2016Leestijd: 2 minuten
Wrakstukken EgyptAir gevonden Foto: AFP / Egyptische Defensie

De Egyptische marine heeft een lichaamsdeel gevonden, waarschijnlijk van een EgyptAir-slachtoffer . Ook zijn bagage en wrakstukken van het toestel aangetroffen.

Dat meldt de Egyptische staatstelevisie. Donderdagavond dacht de bemanning van een Grieks marineschip brokstukken van het vliegtuig te hebben gevonden. EgyptAir zei later echter dat de objecten toch geen wrakstukken waren.

Tragisch incident

De nabestaanden werden ingelicht door de Egyptische en Franse autoriteiten Foto: AFPEgyptAir crash was ‘bijna zeker terreuraanslag’

Het bedrijf bevestigde dat de drijvende voorwerpen die op vrijdag werden gevonden wél onderdelen van het toestel zijn. Volgens Egyptische staatstelevisie trof het marineschip de wrakstukken ongeveer 290 kilometer ten noorden van Alexandrië aan. De zoektocht gaat nu door. De marine hoopt vooral op de vondst van de zwarte dozen van het vliegtuig, die hopelijk meer inzicht kunnen geven over de oorzaak van de crash.

EgyptAir bevestigde op Twitter dat de wrakstukken zijn gevonden. ‘EgyptAir leeft mee met de families van de slachtoffers en betuigt zijn diepe spijt voor dit tragische incident,’ zei een woordvoerder.

Oorzaak

Volop speculatie over lot van vermist vliegtuig EgyptAir Meer >

Ondertussen zijn Franse en Britse onderzoeksteams aangekomen in Caïro om de oorzaak van de crash te onderzoeken. Een technisch expert van Airbus, de maker van het vliegtuigmodel, werkt ook mee aan het onderzoek. Airbus is ‘bereid volledige technische medewerking’ te bieden.

Hoewel de oorzaak van de crash nog onbekend is, gaan luchtvaartexperts uit dat het toestel werd neergehaald door een bom. Op woensdagnacht verloor het toestel, vlucht MS804, contact met luchtvaartautoriteiten. Kort daarna maakte het een enorme val en verdween het van de radar.

Wat betreft de oorzaak sluiten zowel de Franse als de Egyptische autoriteiten niets uit. Het Egyptische ministerie van luchtvaart zei gisteren dat de aanleiding van de crash waarschijnlijker een aanslag is dan een technische fout.