buitenland

Man steekt in op treinpassagiers bij München

10 mei 2016Leestijd: 2 minuten

Een jonge man heeft dinsdagochtend op een treinstation in Grafing bij München reizigers aangevallen met een mes. Vier personen raakten gewond. Een 50-jarige man is aan zijn verwondingen overleden.

Tijdens zijn aanval zou de 27-jarige dader volgens omstanders ‘Allahu Akbar’ (Allah is groot) hebben geroepen, meldt bijvoorbeeld Süddeutsche Zeitung.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Overmeesterd

De politie doet op dit moment onderzoek naar deze mogelijke kreet. De man kon nog op het station door politieagenten worden overmeesterd en gearresteerd. Ook zou hij hebben geroepen dat hij ‘ongelovigen’ wilden doden.  De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zegt dat de man tot dusver niet echt wil meewerken aan zijn verhoor. Volgens deze minister heeft de aanvaller ‘psychische problemen en is hij drugsverslaafd’, meldt Der Spiegel. Een ‘islamitisch motief’ wordt daarom uitgesloten.

Volgens de Bayerische Rundfunk is het S-Bahnstation gedeeltelijk afgesloten. Een van de slachtoffers werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Andere Duitse media melden daarna op basis van informatie van de politie dat deze man aan zijn verwondingen is bezweken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.