Deze monumenten heb je nog nooit gezien

31 mei 2018Leestijd: 1 minuut
De 'Cubaanse vriendschapsurn' verdween stilletjes toen de relaties tussen Amerika en Cuba verslechterden.

Iedereen die een bezoek heeft gebracht aan Washington DC, kent de bekendste monumenten wel: die voor Jefferson, Lincoln, Martin Luther King. Maar wie wat verder kijkt, komt nog veel meer interessante standbeelden en memorials tegen.

Een monument geschonken door Cuba staat op een wel heel obscure plek in de stad – bijna onzichtbaar door een grote brug. En jarenlang was de ‘vriendschapsurn’ überhaupt niet te vinden: het werd weggehaald toen de spanningen met Cuba in de jaren 60 opliepen. Een toevallige voorbijganger zag de urn jaren later liggen op een vuilnisbelt en lichtte de autoriteiten in.

En er zijn nog veel meer monumenten en standbeelden met dit soort verhalen:

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.