Melania Trump onder vuur om ‘ironische’ speech over social media

27 februari 2018Leestijd: 2 minuten
Melania Trump. Foto: Wikimedia

De Amerikaanse First Lady Melania Trump roept volwassenen in een toespraak op om waarden van ‘compassie en respect’ te hanteren bij het gebruik van sociale media, opdat kinderen dat ook leren. Haar speech wordt met spot ontvangen, vooral vanwege het Twittergedrag van haar man Donald Trump.

‘Volwassenen moeten de leiding nemen in het aanmoedigen van positieve gewoonten op sociale media,’ zei Melania Trump dinsdag tijdens een toespraak over online pesten.

Speech stuit op online kritiek

Net voordat haar man verkozen werd tot president van Amerika, gaf Melania al aan zich al presidentsvrouw te willen richten op ‘vrouwen en kinderen’. In haar debuutspeech in Philadelphia waarschuwde ze voor sociale media, die volgens haar een duidelijk gevaar met zich mee brengen: pesten.  Ze waarschuwde voor de effecten van sociale media op kinderen.

Haar toespraak van dinsdag stuitte op sociale media direct op kritiek, vooral vanwege het weinig tactische Twittergebruik van haar man. Ironisch, noemen sommige gebruikers haar speech, terwijl anderen haar oproepen eerst wat aan het sociale mediagedrag van haar man te doen, voordat ze zich richt op kinderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Melania Trump zelf Twittert overigens een stuk minder dan haar man. Net voor Kerst kwam ze wel onder vuur te liggen vanwege een foto die ze deelde op Snapchat, waarop ze te zien was met een kerstmuts en rendieren om haar hoofd. Critici vonden de foto ‘ongepast’ voor een presidentsvrouw.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!