Schutter Texas was veroordeelde ex-militair

06 november 2017Leestijd: 1 minuut
Politie buiten de plek des onheils in Sutherland Springs - Foto: AFP

De schutter die zondag het vuur opende bij een kerk in de Amerikaanse plaats Sutherland Springs (Texas) is Devin Patrick Kelley (26), een man uit het naburige Comal County. Hij is een ex-militair, en werd in 2014 ontslagen bij de Amerikaanse luchtmacht omdat hij zijn vrouw en kind had mishandeld.

Dat meldt onder meer CNN maandagochtend. Kelley heeft een gevangenisstraf uitgezeten vanwege de mishandeling.

Devin Patrick Kelley – Foto: Facebook

Bij de schietpartij bij de First Baptist Church kwamen 26 kerkgangers om het leven, onder wie ook kinderen. Twintig mensen raakten gewond. Eerder werd uitgegaan van een dodental van 27, maar dat is naar beneden bijgesteld.

Onduidelijk of dader zelfmoord pleegde

Toen de dader eenmaal buiten was, werd hij beschoten door een man die naast de kerk woont. Kelley liet toen zijn wapen vallen, stapte in zijn auto en vluchtte weg.  Het is onduidelijk of hij toen zelfmoord heeft gepleegd of dat hij is overleden door een kogel die de man op hem afvuurde. Dat wordt onderzocht.

Zijn motief is nog onduidelijk. De luchtmacht bevestigt aan CNN dat Kelley door de krijgsraad was veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw en kind. Naast ontslag kreeg Kelley een celstraf van een jaar.

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over Amerika. Meld u aan voor onze nieuwsbrief!