Veel doden bij schietpartij kerk in Texas

05 november 2017Leestijd: 1 minuut

In een kerk in de plaats Sutherland Springs in de Amerikaanse staat Texas zijn bij een schietpartij minstens 27 doden en een onbekend aantal gewonden gevallen. De schutter zou alleen handelen.

Volgens getuigen opende een man rond 11.30 uur (lokale tijd) het vuur op de aanwezigen in de First Baptist Church. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen, meldt de lokale zender KENS5. Het gebeurde tijdens de zondagsdienst in de kerk in Sutherland Springs, een dorp dat slechts een paar honderd inwoners telt, niet ver van de stad San Antonio.

Semi-automatisch wapenvuur

De schutter is gedood, meldt de sheriff van Sutherland Springs. Naast de 27 doden, zijn er meer dan 20 gewonden. Het is onduidelijk wat voor wapen de schutter precies gebruikte, maar beschrijvingen van ooggetuigen doen vermoeden dat het om een semi-automatisch wapen gaat.

De Amerikaanse president Donald Trump twitterde zijn condoleances vanuit Japan.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Amerikaanse FBI is ingeschakeld, en kan nog niks zeggen over het motief of de achtergrond van de schutter. Hoewel ervan uitgegaan wordt dat er slechts een schutter bij betrokken was, worden ‘andere scenario’s’ ook nog onderzocht.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!