nederland

Nederlands atletieksucces: goud voor Schippers en Hassan

15 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Nederland doet uitstekende zaken op het Europees Kampioenschap Atletiek in de Zwitserse stad Zürich. Sprinter Dafne Schippers won vrijdagavond goud op de 200 meter; de genationaliseerde Sifan Hassan sleepte de Europese titel op de 1500 meter in de wacht.

Het zijn de tweede en derde gouden plakken voor Nederland op het EK. Eerder won Schippers al het koningsnummer van de sprint, de 100 meter sprint voor vrouwen.

Nederlands record

De 22-jarige Dafne Schippers, meerkamper van oorsprong, finishte met schijnbaar gemak in een tijd van 22 seconden en 3 honderdsten. De tijd is een dikke verbetering van het Nederlands record en wereldwijd de snelste tijd dit jaar.

De van oorsprong Ethiopische Hassan (21) won haar gouden medaille op de 1.500 meter door op het laatste rechte stuk haar grote rivale Abeba Aregawi voorbij te sprinten. Zij klokte 4.04,18.

Zevenkamp

Zevenkamper Nadine Broersen verdedigde met succes haar eerder op vrijdag verworven tweede plaats op het laatste onderdeel, de 800 meter en won dus zilver.

Later op de vrijdagavond is er kans op nog meer Nederlands succes. Churandy Martina, de laatste tijd veel geplaagd door blessures, doet rond 21.50 uur vanavond een gooi naar een medaille op de 200 meter voor mannen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.