Nederlands vrouwenelftal uitgeschakeld op EK voetbal

17 juli 2013Leestijd: 1 minuut

Het Nederlandse vrouwenelftal is woensdagavond uitgeschakeld op het EK voetbal in Zweden. Oranje eindigde in de groepsfase als laatste van poule B met een punt.

Het elftal van bondscoach Rogier Reijners verloor woensdagavond in Växjö met 0-1 van IJsland.

Gemiste kansen

Hoewel de Nederlandse vrouwen in de eerste helft meer balbezit hadden dan de IJslandse tegenstanders, wist de IJslandse middenvelder Bynjarsdottir na 30 minuten met een kopbal te scoren.

De Nederlandse vrouwen misten meerdere kansen. Lieke Martens schoot in de twintigste minuut vanaf 20 meter afstand de bal net via de handen van de keepster tegen de lat. Diverse vrije trappen in de buurt van het doel waren tevergeefs.

Na de rust zocht Oranje nog wel de aanval, maar net als tegen Duitsland en Noorwegen bleven treffers uit.

Verloop EK

Vorige week donderdag speelde Nederland 0-0 tegen Duitsland. De tweede groepswedstrijd tegen de Noren verloor Oranje met 1-0.

Op het vorige EK, dat in 2009 in Finland werd gehouden, schopten de dames van Oranje het als outsiders tot de halve finale. Ze werden toen met 1-2 door Denemarken uitgeschakeld.