PSV geeft onruststoker Lens maximale boete

25 februari 2013Leestijd: 2 minuten

PSV heeft Jeremain Lens een maximale boete opgelegd voor zijn rol tijdens de ongeregeldheden zondag na afloop van het verloren uitduel van de club uit Eindhoven bij Feyenoord (1-2).

De boete, die volgens Voetbal International tien procent van het maandsalaris bedraagt, zal door PSV worden overgemaakt naar een goed doel. De club zelf doet geen mededelingen over de hoogte van het bedrag.

Opwachten

Lens wachtte na de wedstrijd Feyenoord – PSV tegenstander Joris Mathijsen op aan het einde van de spelerstunnel. De aanvaller vertrouwde ploeggenoot Jetro Willems toe dat hij Mathijsen ‘zo wel zou pakken’. Mathijsen maakte tijdens de wedstrijd een overtreding op Lens.

Lens pakte Mathijsen bij zijn shirt. Dat zorgde ervoor dat een grote groep spelers, en ondersteunend personeel zich bemoeiden met de ruzie. Voor het oog van de televisiecamera ontstond zich een enorme duw- en trekpartij.

Belediging

Lens verklaarde maandag dat hij Mathijsen bij zijn shirt vastpakte omdat hij niet wilde luisteren en doorliep. Hij weersprak de geruchten dat Mathijsen in het veld iets beledigends tegen hem zou hebben gezegd.

‘Wat er precies gezegd is, laat ik in het midden. Er is in ieder geval niets ernstigs gezegd. Het heeft ook deels te maken met de manier waarop we verliezen,’ zei de PSV’er.

Onacceptabel gedrag

‘Ik wilde toch nog even vragen hoe het precies zat. Dan ontstaat er iets wat niet de bedoeling was. Het bij zijn shirt pakken had ik niet moeten doen. Ik keur absoluut niet goed wat ik gedaan heb, ik had hem niet vast moeten pakken, had hem niet moeten opwachten. Maar als ik iemand iets wil vertellen, dan moet dat kunnen.’

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, noemde het gedrag van Lens ‘onacceptabel’. Volgens hem heeft de aanvaller de club en zichzelf ernstig in diskrediet gebracht.