Beruchte kickbokser Badr Hari voor de rechter

10 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Kickbokser Badr Hari staat donderdag terecht voor de rechtbank in Amsterdam voor de mishandeling van zakenman Koen Everink. De 28-jarige Hari wordt ook verdacht van andere geweldsdelicten.

Medeverdachte in de zaak over Everink is Ferhat Y. (35). Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Everink opgeroepen als getuige, maar het slachtoffer wil zijn verklaring niet nogmaals voor de rechtbank afleggen. Zijn eerdere verklaringen blijven overeind.

Veroordeling

Koen Everink werd in juli vorig jaar ernstig mishandeld tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam ArenA. Hij heeft vanaf het begin af aan gezegd dat Badr Hari hem belaagde op de bewuste avond.

Of het daadwerkelijk tot een veroordeling komt, is nog maar de vraag. Eerder oordeelden experts dat de politie fout op fout heeft gestapeld in het onderzoek naar deze zaak. Bewijsstukken zijn niet op de juiste manier in beslag genomen en sporen in de skybox zijn verloren gegaan omdat deze niet snel genoeg is afgesloten.

Mishandeling

Naast de mishandeling van Everink wordt Badr Hari verdacht van andere strafbare feiten. Zo zou hij de eigenaar van Club Air hebben mishandeld en ook zijn ex-vriendin Rosa zou door de kickbokser zijn geslagen.

Hij zou verder een onbekende man een kopstoot en een flying kick hebben gegeven en een glas in het gezicht van de man stuk hebben geslagen. Hari wordt in totaal vervolgd voor acht strafbare feiten.