Afshin Ellian Afshin Ellian

Totale krankzinnigheid in discussie over racisme in Nederland

23 oktober 2013Leestijd: 4 minuten

Politiek Den Haag is racistisch en dan is er ook nog de Zwarte Piet. Waar blijven de feiten? De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer en de Verenigde Naties zijn gek geworden.

‘Het politieke tij in Nederland is racistisch’, aldus Alex Brenninkmeijer de Nationale Ombudsman in VPRO-programma Buitenhof. Is in de ogen van Brenninkmeijer de PVV de oorzaak daarvan?

Nee, heel politiek Den Haag is racistisch geworden: ‘Dan heb ik het niet over één partij maar over de stemming in Den Haag. Die is tegen buitenlanders.’ Maar wat is er aan de hand in Nederland?

Feiten

Brenninkmeijer is in zijn analyse normatief maar niet feitelijk: ‘De politiek voelt zich ongenaakbaar. De indruk ontstaat dat de sfeer in Den Haag er een is van anything goes. Kritiek wordt niet aanvaard.’

Meneer Ombudsman waar blijven de feiten? Een oordeel moet toch op feiten gebaseerd zijn. Wat gebeurt hier? Is dat niet een teken van krankzinnigheid?

Duitsland

Hij komt niet met feiten, maar wel met een bevel aan de Nederlandse regering: ‘De regering moet goed nadenken waar we mee bezig zijn.’ Waarop is deze angstaanjagende constatering gebaseerd?

Het is een vervelende vraag, maar ik moet hem stellen. Het enige concrete wat uit de mond van de Nationale Ombudsman kwam, had betrekking op Duitsland. Het Nederlandse kabinet moet bij zijn reflectie Duitsland als voorbeeld nemen, omdat de Duitsers recentelijk een campagne hebben opgezet ter bestrijding van racisme en discriminatie.

Waarom deden de Duitsers dat? In Duitsland pleegden neonazi’s een aantal afschuwelijke racistische moorden, terwijl de Duitse politie en inlichtingendiensten niets deden om de groep te arresteren.

Moorden

Weet Alex meer dan wij over Nederland? Zijn in Nederland racistische moorden gepleegd waarbij ook nog de politie en inlichtingendiensten passief waren? De Nationale Ombudsman timmert in snel tempo aan de weg om niet meer serieus genomen te worden.

Racisme als een groot maatschappelijk probleem kent Nederland niet. Discriminatie? Dat wel. Discriminatie is van alle tijden. En dat kan niet worden bestreden door een regeringscampagne, omdat het een complex probleem is. Maar het is verkeerd om te stellen dat discriminatie in 2013 een alarmerend niveau heeft bereikt.

Zwarten

Ja, er is wellicht een ernstige vorm van het racisme in Nederland. O, ja? Ja, er bestaan ernstige vermoedens van het racisme. Tegen wie? De zwarten. Hoe? De Zwarte Piet.

De Nationale Ombudsman is niet een eenzaam figuur in de wereld van fantasten en radicalen of radicale fantasten. De VN werden gevaagd een onderzoek te doen naar de netelige kwestie van Zwarte Piet. Premier Mark Rutte (VVD) moet uitkijken want voordat je het weet, komt de Veiligheidsraad van de VN bijeen.

En als de Veiligheidsraad een resolutie aanneemt tegen Nederland, dan zijn we de klos. Na de chemische wapens van Assad zou Zwarte Piet een internationale crisis kunnen veroorzaken met alle gevolgen van dien.

Is dat een grote grap? Nee, het is even ernstig als het goddelijke oordeel van de Nationale Ombudsman.

Islamofobie

Volgens de laatste berichten uit New York moet Nederland helemaal stoppen met het Sinterklaasfeest. Dit vind ik mooi aan de VN: ze zijn daadkrachtig in het bestrijden van de kritiek op de islam wat men in New York islamofobie noemt en nu zijn ze ten strijde getrokken tegen Zwarte Piet.

Professor Verene Shepherd, hoofd van de werkgroep van de Verenigde Naties die onderzoek doet naar Zwarte Piet, vindt Zwarte Piet een racistisch symbool. Ze hebben echt een werkgroep in het leven geroepen die zich buigt over Zwart Piet. De VN dragen echt alle lasten van de mensheid.

Santa Claus

De werkgroep van de VN gaat straks Nederland bezoeken om zelf het Sinterklaasfeest mee te maken. Doe dat niet! Straks zeggen ze in New York dat we een infantiel volk zijn.

Maar wat Shepherd betreft is het ook meteen de laatste keer dat het feest wordt gevierd. ‘De werkgroep kan niet begrijpen waarom Nederlanders niet inzien dat dit een terugkeer naar de slavernij is en dat in de 21ste eeuw dit feest moet stoppen.’

Maar hoe moeten we verder zonder Sinterklaasfeest? Hoe? Vertel? ‘Wat is er mis met 1 Santa Claus, waarom twee Santa Clauses?’ aldus mevrouw Shepherd. Inderdaad is het niks mis met Santa Claus. Maar we kennen geen Santa Claus.

Grondwet

Houdt die mevrouw van de VN ons voor de gek? Nee, zij meent het echt. Zij wil dat premier Rutte een eind maakt aan deze gewoonte. Maar deze gewoonte staat niet in de Nederlandse Grondwet.

Moeten we dan in de toekomst ondergrondse feestjes organiseren? Wat moet gebeuren met een premier die zegt: ‘Zwarte Piet is zwart, daar kunnen we weinig aan veranderen.’ Gelukkig is het Internationaal Strafhof in Den Haag niet ver van het Torentje gevestigd. Dat zal alles stuk makkelijker maken.

Imam

Wacht even! Ik begrijp het nu. Er is inderdaad iets ernstigs aan de hand. De Twaalfde imam van de sjiieten komt eraan! Wat? Ja, echt!

Kijk naar de feiten: de autoriteiten, de Nationale Ombudsman en nu ook de VN zijn gek geworden. Nee, ze zijn krankzinnig aan het worden. De totale krankzinnigheid is de voorwaarde voor de apocalyptische toestand waarin de Twaalfde imam, Mahdi aan de mensheid kan verschijnen.

Pas op voor de wijd verspreide krankzinnigheid. Mahdi komt eraan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.