Modeketen CoolCat tekent Bangladesh-akkoord alsnog

18 december 2013Leestijd: 1 minuut

Het Nederlandse kledingmerk CoolCat is akkoord gegaan met het zogeheten Bangladesh-akkoord waarin afspraken zijn gemaakt over de veiligheid in kledingfabrieken in het Aziatische land. Eerdere onduidelijkheden zijn uit de tekst gehaald waardoor het bedrijf nu bereid is te tekenen.

Dat heeft CoolCat woensdag bekendgemaakt.

Ongeloofwaardig

Het modebedrijf van de Nederlandse multimiljonair Roland Kahn sprak eerder al intenties uit om het akkoord te ondertekenen, maar wilde nog een aantal ‘open eindes’ uit de tekst halen.

Omdat het bedrijf wat langer de tijd nam om het akkoord te tekenen, kreeg het van minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) een veeg uit de pan. De PvdA-minister zei dat bedrijven als CoolCat, Wibra en Prénatal hun geloofwaardigheid verliezen als ze niets aan de veiligheid van kledingfabrieken doen.

Activist

Deze uitspraken zorgden voor woede bij CoolCat-eigenaar Kahn. De ondernemer noemde Ploumen ‘eerder een activist dan een minister’. ‘Het past de minister niet om een mooi, hardwerkend en integer bedrijf als CoolCat individueel de maat te nemen,’ zei Kahn.

Minister Ploumen kan nu rustig gaan slapen. Na Prénatal heeft ook CoolCat het akkoord getekend.