Opnieuw aanslag in Volgograd: bom vernietigt trolleybus

30 december 2013Leestijd: 1 minuut

Een dag na de dodelijke aanslag op het treinstation van Volgograd, wordt de Zuid-Russische stad opnieuw opgeschrikt door terreur. Een trolleybus spatte maandag in de ochtendspits uiteen.

Volgens de autoriteiten overleefden zeker tien personen de bomaanslag niet. Russische media spreken van vijftien doden en twintig gewonden.

Islamitische terreur

Rond 8.00 uur plaatselijke tijd explodeerde de volle trolleybus tijdens de ochtendspits. De explosie was zo hard dat het de ramen van omliggende gebouwen deed barsten. Van de bus is alleen nog het karkas over. Gevreesd wordt dan ook dat de aanslag meer levens heeft geëist.

De aanslag is niet opgeëist, maar alles wijst erop dat het om een zelfmoordaanslag van een islamitische terreurorganisatie uit de Noord-Kaukasus gaat.

Aanslagen

Zondag vielen bij een zelfmoordaanslag op het treinstation van Volgograd zeker vijftien doden en veertig gewonden. Aanvankelijk dacht men dat het om een vrouwelijke terrorist ging, maar omdat er nu een mannenhand met de pin van een granaat is gevonden, wordt nu uitgegaan van een mannelijke terrorist.

Islamitische groeperingen hebben afgelopen zomer meer aanslagen aangekondigd in de loop naar de Olympische Spelen in Sotsji. President Vladimir Poetin heeft een crisisteam samengesteld om de aanslagen te onderzoeken.