‘Supermarktketen wil tv-abonnementen aanbieden’

10 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Live televisiekijken hoeft binnenkort mogelijk niet meer via een standaard tv-abonnement. Het Belgische Weepee.tv, dat in België al via een app televisie aanbiedt, is bezig met onderhandelingen om ook in Nederland actief te worden.

Dat zegt oprichter Andrew Turner deze week in Elsevier. Apps als Weepee.tv zijn reden tot zorg voor kabelaanbieders als Ziggo en UPC omdat ze een mogelijkheid bieden om via internet traditionele tv-abonnementen te omzeilen.

Deal

Via Weepee.tv kunnen gebruikers in België voor een vast bedrag per maand op alle apparaten met een internetverbinding naar de grootste Belgische omroepen en bijvoorbeeld de Britse BBC kijken.

Met de Nederlandse publieke omroep heeft Weepee.tv al een deal om dat signaal vanaf de zomer via de app door te geven en het onderhandelt ook met andere Nederlandse omroepen als RTL en SBS.

Abonnementen

‘Er is ook interesse van grote partijen in Nederland om de distributie te doen,’ zegt Turner. Die zouden bijvoorbeeld de abonnementen kunnen verkopen. ‘Dan moet je denken aan supermarktketens en onlineretailers.’

Welke supermarktketen het is kan Turner nog niet zeggen.

Volg Wouter van Noort op Twitter