Microsoft verkoopt 100 miljoen Windows 8-licenties

07 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Microsoft heeft sinds de lancering 100 miljoen licenties voor zijn Windows 8-besturingssysteem verkocht. Hieronder vallen onder meer upgrades vanaf Windows 7 en de verkoop van tablets en pc’s met Windows 8 of Windows RT.

Microsoft lanceerde het nieuwe besturingssysteem in oktober 2012. In januari werd al duidelijk dat er ruim 60 miljoen licenties verkocht waren. De groei lijkt, een half jaar na de introductie, enigszins te stagneren. Dit is mogelijk het gevolg van het aflopen van de actieperiode waarin het OS voor een paar tientjes te koop was.

Windows 8.1

Tami Reller, hoofd marketing en CFO bij Microsoft, zal het aankomende Windows Blue ‘voortbouwen’ op datgene wat er met Windows 8 is neergezet. Met concrete details over deze update, die vermoedelijk Windows 8.1 zal heten, komt de topvrouw nog niet over de brug.

Wel zegt ze dat Microsoft de update aangrijpt om ‘te reageren op de feedback’ die gebruikers hebben gegeven op Windows 8, waarmee Reller mogelijk doelt op een terugkeer van de startknop en de optie om rechtstreeks naar het bureaublad op te starten. Verwacht wordt dat Windows Blue na de zomer zal worden uitgerold.

Windows store

Over de Windows Store, de applicatiewinkel van Windows 8, weet Reller tot slot nog te melden dat het aantal apps verzesvoudigd is in vergelijking met een half jaar geleden.

In totaal zijn er sinds de lancering 250 miljoen Windows 8-apps gedownload.