Maak de perfecte selfie met een kleine drone

12 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

Nu krijg je de beste zelfportretten met een smartphone op een speciale stok. Zo’n stok is natuurlijk ouderwets vergeleken met een smartphone. Binnenkort nemen drones de selfies voor je.

Uit een onderzoek van de Italiaanse University of Parma in 2013 bleek dat wie een selfie maakt er een voorkeur voor heeft de linkerkant van zijn gezicht aan de camera te tonen.

Mensen vinden de linkerkant van hun gezicht expressiever, zo verklaren de onderzoekers die voorkeur: een gevolg van het feit dat de rechterhersenhelft, die de linkerkant van het lichaam aanstuurt, beter op emoties let dan de linkerhersenhelft.

Vlucht

Een zelfportret maken met je smartphone heeft een grote vlucht genomen, maar voor een goede selfie is vaardigheid nodig, zeker om de gewenste linkerhelft van het gezicht te tonen. De Italiaanse onderzoekers stelden vast dat proefpersonen zelfs hun linkerwang toekeerden wanneer de omstandigheden voor een rechterwangfoto veel beter waren.

Afgelopen jaar stortten vele bedrijfjes zich op de verkoop van stokken waarop een camera of smartphone kan worden gemonteerd: door de telefoon op een selfie-arm, selfiestick of ‘Super Selfie Stok (er zijn nogal wat varianten) te zetten, zijn mooie selfies te maken zonder een hinderlijke arm vooraan in beeld.

Horloge

Maar vergeleken met een smartphone is zo’n stok natuurlijk ouderwets. Onderzoekers van de Amerikaanse Stanford University ontwikkelden de Nixie, een kleine drone met een camera erin die als een horloge om de pols kan worden gedragen. Op afroep stijgt hij op om een zelfportret, panorama of kort filmpje te maken, net wat de gebruiker wil.

De Nixie is een concept: de makers doen mee aan een wedstrijd van Intel voor draagbare technologie. Gelet op hoe goed selfie-stokken verkopen, kan de Nixie een hit worden.

De vraag is alleen: is er nog wel sprake van een selfie als de drone de foto neemt? Wie weet spreekt iedereen straks van dronies.