De nieuwste haartrends om het nieuwe jaar mee in te luiden

24 december 2013Leestijd: 1 minuut

Terwijl sommigen de kerstboom nog niet hebben afgetuigd, staat oudejaarsavond alweer voor de deur. De ideale gelegenheid om het nieuwe jaar in te luiden met een spetterend kapsel.

De meeste beroemdheden hebben al met vele kapsels geëxperimenteerd. Elsevier.nl zet vier stijlvolle feestkapsels op een rij.

Opgestoken

Een luchtig opgestoken kapsel met loshangende golven aan de zijkant, een hoge knot of een gekrulde Franse rol, deze kapsels zijn zo stijlvol als ze eenvoudig zijn. Steek- en schuifspelden, een flinke dosis haarlak en een ‘haardonut‘.

Krullen

Voor degenen die niet gezegend zijn met een mooie bos krullen en toch met een jaloersmakend golvend kapsel het nieuwe jaar in willen gaan, is er altijd nog de engelenkrul. De bovenkant is stijl en de onderkant is gekruld met een stijltang, in plaats van een krultang.

Accessoires

Met Oud en Nieuw mogen vrouwen iets meer uitpakken met de accessoires. Voor wie tijdens de feestdagen wil schitteren, is het haarsieraad net als de kers op de taart.

Vlechten

De vlecht is teruggekeerd op de catwalk. Vlechten zijn op zoveel verschillende manieren te maken en bovendien kan bijna iedereen het. Vooral de vissengraadvlecht en ingevlochten vlechten komen steeds vaker terug op de rode loper.