Hotspot: Dineren in kamerjas bij Fort Beemster

26 april 2013Leestijd: 1 minuut

Van de vijf forten van de Stelling van Amsterdam die in de Beemster liggen, heeft er één een wel heel bijzondere bestemming gekregen: achter de betonnen muren van het Fort aan de Nekkerweg gaat sinds juni vorig jaar een wellnessresort schuil.

Interieurarchitect Osiris Hertman kreeg de opdracht om de inrichting stoer, sober en toch chic te maken. Hoewel zijn kleurgebruik dicht bij de originele grijstinten van het beton van het fort blijft, doet het geheel warm en sfeervol aan.

Wellnessrestaurant

Restaurant Poterne, aan de achterkant van het fort, is toegankelijk voor bezoekers en hotelgasten. Wie tussen de sauna’s en stoombaden door een hapje wil eten kan – in badjas – terecht in het wellnessrestaurant.

Door de gunstige locatie – landelijk, maar toch makkelijk te bereiken – is Fort Resort Beemster ideaal om even aan de drukke stad te ontsnappen. Overnachten kan in de oude manschapskamers, die als hotelkamers zijn ingericht. Ze bieden een weids uitzicht over de Noord-Hollandse polder. Schaapjes tellen was nog nooit zo makkelijk.