Dronken Reese Witherspoon en echtgenoot gearresteerd

22 april 2013Leestijd: 1 minuut

Actrice en Oscarwinnares Reese Witherspoon is vrijdag in dronken toestand gearresteerd toen ze zich verzette tegen de politie van Atlanta die haar man arresteerde voor rijden onder invloed.

Dat meldt nieuwszender CNN.

Te veel alcohol

De actrice zat naast haar man James Toth, toen hij op de verkeerde rijbaan reed. Agenten hielden hem aan en een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Witherspoon vroeg de agenten of ze wel wisten wie zij was en dreigde: ‘daar komen jullie nog wel achter’.

De actrice weigerde om in de auto te blijven zitten. ‘Ik ben een Amerikaans staatsburger en heb het recht om op deze grond te staan,’ zei ze boos. Een agent arresteerde Reese en haar man Toth en sloot het stel een paar uur op in de gevangenis.

Spijt

Witherspoon en Toth zijn op borgtocht vrijgelaten. De actrice zegt zondag spijt te hebben van haar gedrag.

Witherspoon: ‘Ik had duidelijk een drankje te veel op en ik schaam me diep over de dingen die ik heb gezegd. Het was een enge situatie en ik maakte me zorgen om mijn man, maar dat is geen excuus. Ik heb veel respect voor de politie en ik voel me heel schuldig over mijn gedrag.’