Zoektocht naar erfgenaam modehuis Missoni voortgezet

07 januari 2013Leestijd: 2 minuten

De zoektocht naar Vittorio Missoni, erfgenaam en marketingdirecteur van het Italiaanse modehuis Missoni, en zijn vrouw Maurizia Castiglioni wordt voortgezet. Het vliegtuigje waarin het stel zat, verdween boven de Los Roques-archipel in Venezuela opeens van de radar en is tot op heden niet gevonden.

In het vliegtuigje zaten behalve Missoni en zijn vrouw Maurizia Castiglioni ook enkele vrienden. Reddingswerkers zoeken al sinds 4 januari naar het toestel, vooralsnog zonder resultaat. Hulpdiensten zetten nu sonar-apparatuur in om de vermisten op te sporen.

Geplande landing

Het toestel was onderweg van de archipel Los Roques in de Caraïbische zee naar het vliegveld Maiquetía op het vasteland van Venezuela. 16 kilometer na het opstijgen verdween het toestel van de radar.

Aan boord waren naast Vittorio en Maurizia ondernemer en vriend Guido Foresti aanwezig, zijn vrouw Elda Scalvenzi en twee piloten.

Oudste zoon

Een woordvoerder van Missoni zegt over de vermissing: ‘De familie Missoni is door het consulaat van Venezuela geïnformeerd dat ze worden vermist, maar meer weten we niet.’

Luca, de derde zoon van Ottavio en broer van Vittorio, is inmiddels naar het gebied gereisd.

Incidenten

De afgelopen jaren zijn er op de route van Los Roques naar Maiquetía vaker incidenten geweest. In 2008 werd een klein vliegtuig vermist waarvan slechts één inzittende is teruggevonden.

In 2009 stortte een ander vliegtuig neer in de Caraïbische zee. Alle negen inzittenden overleefden dit ongeluk.

Gekaapt

Het vliegtuigje van de Missoni’s was een Britten-Norman BN-2A-27, sigla YV 26 15 uit 1968 en was vermoedelijk slecht onderhouden waardoor het in zee is gestort.

Ook bestaat de mogelijkheid dat het vliegtuig is gekaapt door drugskoeriers. In het verleden bleek vaker dat van de radar verdwenen vliegtuigjes in dat gebied zijn gekaapt.

Missoni

De 58-jarige zakenman Vittorio is de oudste zoon van Ottavio en Rosita Missoni die het modehuis in 1953 oprichtten.

Modehuis Missoni staat bekend om zijn uitbundige breisels met felle kleuren, strepen en zigzags.