Smaragdgroen en aardetinten, de nagellakkleuren voor 2013

09 januari 2013Leestijd: 2 minuten

Mooie nagels dragen bij aan een goede eerste indruk en nagellak kan daarbij helpen. Maar welke kleur moet u hebben voor het komende seizoen en wat is de beste nagelverzorging?

De French manicure: kan het nog steeds of is er een nieuwe variant? Elsevier STIJL zet de belangrijkste nagellaktrends voor u op een rij.

De felle kleuren zijn inmiddels verleden tijd en maken in 2013 plaats voor zachte pasteltinten. De klassieke succesvolle nagellakkleuren rood en zwart mogen volgend seizoen nog wel. Het is mooi om daaroverheen een transparante toplaag aan te brengen waardoor de kleur een nog pittiger uitstraling krijgt.

Smaragdgroen

Als u wilt meegaan met de trends, kiest u voor een mooie pastel of aardekleur als nude, nectarine, roze of geel.
Dé kleur voor 2013 is smaragdgroen. Als u deze kleur iets te donker vindt, kunt u ook kiezen voor grayed jade, een zachte blauwgroene kleur.

De traditionele French manicure (transparante basislak met aan de top van de nagel een subtiele witte rand) maakt plaats voor een nieuwe variant. In 2013 gaat het om een verticale of diagonale streep, of een halvemaanaccent.

Magnetische lak

De magnetische lak zien we in Nederland nog niet zo vaak maar in het buitenland is deze bijzondere variant sinds 2012 een grote trend. Op de catwalk was de lak ook voor komend seizoen veelvuldig terug te zien.

Met de magnetische nagellak ontstaat er een stoere driedimensionale look. U heeft hiervoor een magneetje nodig (deze wordt vaak bij de lak geleverd) die u 10 tot 15 seconden boven de gelakte vinger houdt, waardoor er een patroon in ontstaat.

Gemanicuurde handen

Verzorging van de handen is een eerste vereiste als u goed voor de dag wilt komen. Zorg dat er geen nagellakresten op de nagels zitten. Als dit het geval is, verwijder deze dan met een nagellakremover zonder aceton, want dit verzwakt de nagels en maakt ze geel.

Verzorgde nagelriemen krijgt u door wat olie aan te brengen op de nagelriemen en de huid eromheen. Masseer de olie zachtjes in en duw uw nagelriemen iets terug met een zogeheten bokkenpootje.

Nagelbadje

De vorm van de nagels voor komend seizoen is kort en rond. Sparen voor lange nagels hoeft dus niet meer.
Het is beter om de nagels te vijlen in plaats van te knippen omdat de nagels hiermee snel worden beschadigd.

Voor extra verzorging en sterke nagels is een nagelbadje erg fijn.
Neem een klein kommetje met lauw water en voeg een eetlepel olijfolie toe, dit zorgt voor sterke en glanzende nagels. Houd de vingertoppen 5 a 10 minuten in het water, droog de handen vervolgens goed af en breng een beschermende crème aan.

Tot slot is het tijd om de nagels een mooie lak te geven.