Engels Nationaal Ballet in kleding Vivienne Westwood

21 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Modeontwerpster Vivienne Westwood is gevraagd om mee te werken aan de nieuwe promotiecampagne van het Engelse Nationaal Ballet (ENB). In de nieuwe campagne dragen de balletdansers creaties van de excentrieke Westwood.

Vivienne Westwood is met haar 71 jaar en uitgesproken stijl nog altijd succesvol in de mode-industrie. Haar grote succes begon in de jaren zeventig toen zij samen met voormalig partner Malcolm McLaren de punkbeweging inspireerde.

Artistieke kunstuiting

Met de campagne en de samenwerking met Westwood beoogt het ENB ballet te presenteren als een moderne, eigentijdse, relevante en artistieke kunstuiting. De campagnebeelden vormen dan ook een fusie van moderniteit en traditie.

Artistiek directeur van het ENBTamara Rojo is tevreden met de samenwerking en zegt hierover: ‘Ik ben blij dat Vivienne Westwood heeft ingestemd en ons haar kleding heeft laten gebruiken in onze eerste campagne.

Haar ontwerpen stralen de creativiteit en ambitie uit van onze dansers, die op hun beurt, drama en beweging toevoegen aan de kleding.’

Oprichting

Het Engels Nationaal Ballet, één van de vier grootste balletbedrijven van Engeland, is opgericht in 1950 door de Engelse balletdansers en choreografen Alicia Markova en Anton Dolin. Markova werd wereldwijd gezien als een van de grootste klassieke balletdansers van de twintigste eeuw.