Designerduo Dolce&Gabbana mogelijk 5 jaar de cel in

22 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Designerduo Domenico Dolce en Stefano Gabbana loopt het risico op vijf jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking. De Italianen hebben ruim 375 miljoen euro naar een Luxemburgse bankrekening gesluisd om de Italiaanse belasting te ontlopen.

Als het tegen zit, moet zowel Dolce als Gabbana de komende jaren achter de tralies verblijven. Het designerduo zou de fout in zijn gegaan bij de verkoop van hun eigen labels Dolce&Gabbana en D&G aan hun eigen holding Gado in Luxemburg, in 2004.

Belastingontduiking

Het gerechtshof in Milaan hoort in januari en februari Italiaanse belastingambtenaren en andere getuigen.

Onderzocht zal worden of de twee ruim 375 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken op een bedrag van meer dan 751 miljoen euro aan royalty’s. Dolce (54) en Gabbana (50) ontkennen.

Miljardairs

In januari is Dolce & Gabbana voor het eerst toegevoegd aan Bloombergs Miljardair Index. De waarde van het modehuis wordt geschat op ruim 3,9 miljard euro.

Dolce, in het bezit van 41,8 procent van de aandelen, zou een nettowaarde van 1,6 miljard euro hebben. Gabbana, die 40 procent bezit, heeft naar verwachting een vermogen van 1,5 miljard euro.