‘Whitney Houston vermoord door drugsdealers’

27 december 2012Leestijd: 2 minuten

Is Whitney Houston echt overleden aan een overdosis en een hartaanval? De Amerikaanse privédetective Paul Huebl betwijfelt het. Volgens de detective is Whitney Houston vermoord. Het bewijs hiervoor staat op veiligheidsbeelden van het hotel waar de zangeres begin dit jaar dood werd aangetroffen.

Dit zegt de detective tegen het Amerikaanse roddelblad National Enquirer

Verdedigingswonden

Een bende drugsdealers zou Houston hebben vermoord vanwege een openstaande schuld van ruim 1 miljoen euro. Op het lichaam van de overleden zangeres zouden verdedigingswonden teruggevonden zijn die aantonen dat zij gevochten heeft voor haar leven, zegt Huebl.

In de Britse krant The Daily Mail is hij iets genuanceerder over zijn bevindingen. Zo geeft hij aan niet zeker te weten of de zangeres vermoord is, maar dat er voldoende aanwijzingen zijn die in deze richting wijzen.

Opdrachtgever

Huebl wil niet zeggen van wie hij de opdracht tot verder onderzoek heeft gekregen. Wel zegt hij dat het gaat om iemand die geen vertrouwen heeft in de eerdere officiële onderzoeksresultaten van de politie.

Volgens de detective zou de politie van Beverly Hills geen volledig onderzoek hebben gedaan vanwege de onrust die de onderzoeksresultaten met zich zouden meebrengen voor Beverly Hills of het Hilton hotel.

Bewijsmateriaal

Het bewijsmateriaal voor de mogelijke moord is overgedragen aan de FBI in Chicago. Hiermee hoopt Huelb, zelf voormalig politieagent, dat er een nieuw onderzoek zal worden gestart naar de doodsoorzaak.

Houston werd in februari op 48-jarige leeftijd dood gevonden in haar bad van het Beverly Hilton Hotel. Een overdosis aan drugs zouden haar in combinatie met hartproblemen fataal zijn geworden.