Cadeautips voor de kerstdagen

21 december 2012Leestijd: 3 minuten

De kerstdagen staan voor velen in het teken van het traditionele kerstverhaal en het samenzijn met vrienden en familie. Onder de rijkelijk versierde kerstboom komen ook dit jaar weer cadeaus te liggen. Maar waarmee kunt u uw naasten verrassen? Elsevier STIJL biedt u een aantal opties voor originele, luxueuze en betaalbare kerstcadeaus.

Ontspanning

Een indrukwekkende film of CD is een mooi cadeau. Denk bijvoorbeeld aan de met twee Oscars genomineerde film Into The Wild uit 2007 van Sean Penn (€6,99). De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse avonturier Chris McCandless, die genoeg heeft van de materialistische en prestatiegerichte samenleving. Hij laat alles achter om de schoonheid van de natuur en het pure contact met mensen te kunnen herontdekken.

Een lekker leesboek of een koffietafelboek om door te bladeren is zeer geschikt tijdens de koude wintermaanden, waarin het leven zich voornamelijk binnenshuis afspeelt. Het inspirerende  koffietafelboek A history of Photography van Taschen (€15,95) geeft in chronologische volgorde een overzicht van de ontwikkelingen in de fotografie vanaf 1839 tot nu, met behulp van de meest indrukwekkendste foto’s.

Persoonlijk cadeau

Een parfum is een mooi en persoonlijk cadeau voor wanneer je iemand beter kent. Het kopen van het juiste parfum is echter geen eenvoudige opgave. Chanel kwam dit jaar met het nieuwe vrouwenparfum Chanel Noir (€84,20). Het parfum is weelderig oriëntaals en zit in een onopgesmukte zwarte flacon. De vormgeving daarvan is afgeleid van de tijdloze fles waarin de befaamde geur Chanel No 5 al sinds 1921 wordt verkocht.

Woonaccessoires

De bloemenprint zagen we dit najaar veelvuldig terug in de kledingcollecties op de catwalk. Ook in de interieurtrends is het bloemenmotief erg populair. Een mooi cadeau is het Hojas kussen van ZARA Home (vanaf €26,95). Het geeft de woon- of slaapkamer direct een warmere uitstraling.

Kaarsverlichting brengt sfeer in huis. Vooral met de feestdagen is een kandelaar of theelichthouder een feestelijk geschenk. Kijk goed naar de persoonlijke woonstijl van de man of vrouw aan wie je het cadeau geeft. Deze robuuste bloem Goldbelle is te koop bij ZARA Home voor €15,95

Design

Opvallend veel horloges in marineblauw luiden het nieuwe jaar in. Breitling kwam dit jaar met een limited edition exemplaar vanwege het 60-jarig bestaan van de Navitimer editie, de Navitimer Blue Sky. Het model, oorspronkelijk ontworpen voor piloten, is te koop voor €7.240,-

Accessoires bij de steeds mooier wordende laptops en mobiele telefoons zijn vaak uitgesproken lelijk. De laptopstandaard Foundation van de aan het Rietveld afgestudeerde Greg Papove is daarop een uitzondering. Dit rauwe exemplaar van beton is speciaal ontworpen voor de MacBook Pro van Apple en past in een eigentijds interieur met een stoer karakter. Naast ruimte voor de laptop is er ook plek voor telefoon en adapter.

Of ga terug in de tijd met het retro docking station van Samsung. Naast zijn spectaculaire uitstraling is hij technisch zeer vernieuwend. De DA-E750 is het eerste audiodock dat zowel Apple als Samsung draadloos ondersteunt. En door de verschillende aansluitingen kan vrijwel elke mediaspeler worden aangesloten. Prijs €599 (Meer technisch vernuft in de Elsevier STIJL feestmaand uitgave.)