Dries Van Noten bekroond tot ‘beste ontwerper 2015’

17 februari 2015Leestijd: 2 minuten
'EPA'

Voor de dertiende keer, koos op verzoek van Elsevier STIJL, een panel van modedeskundigen de designer van het jaar. Vorig jaar won Dries Van Noten nipt. Dit keer laat hij ontwerpers als Miuccia Prada en Phoebe Philo ver achter zich.

Enkele panelleden waren al zozeer overtuigd dat Dries Van Noten weer de beste ontwerper zou worden, dat zij hem bewust niet op de eerste plaats zetten. Maar het hoge aantal punten dat deze Belgische ontwerper verzamelde, zorgde toch voor een enorme voorsprong op andere veelgeprezen ontwerpers.

1. Dries Van Noten

De expositie van zijn werk en zijn artistieke inspiratiebronnen in Parijs maakte veel indruk. Maar het was vooral de weelderige mode voor voorjaar 2015 die voor velen de doorslag gaf om Dries hoog te noteren. Hij staat sinds 2005 onafgebroken in de top-10 van beste ontwerpers.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

2. Miuccia Prada

‘Hyperintelligente mode die aan het denken zet. Het schuurt en rammelt, waardoor je opvattingen en smaak worden verruimd,’ beveelt hoofdredacteur van Nederlandse Harper’s Bazaar Cécile Narinx de designer aan. Narinx prijst het feit dat vele Prada-ontwerpen ook jaren later nog actueel en draagbaar zijn.

3. Phoebe Philo (Céline)

Phoebe Philo wordt flink geprezen om de wijze waarop ze haar cleane, representatieve stijl de laatste seizoenen joyeuzer heeft gemaakt. En dat zonder concessies te doen aan het comfort van haar kleren.

Hier kunt u de volledige ranglijst bekijken.