Deze hoed van Máxima is mooiste ‘koninklijke hoed’ van 2014

03 februari 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

Koningin Máxima droeg de mooiste hoed van alle koninklijke hoeden die in 2014 te bewonderen waren. De Koningin liet onder anderen prinses Haya van Jordanië en kroonprinses Mary van Denemarken achter zich.

Bezoekers van de website Royal Hats konden stemmen op welke royal de mooiste hoed droeg.

Máxima droeg de uitverkoren hoed bij de ontvangst van het Spaanse koningspaar op 15 oktober 2014 op paleis Noordeinde. Het exemplaar is gemaakt door de Brusselse hoedenmaakster Fabienne Delvigne. Deze hoedenmaakster is hofleverancier in België, Nederland, Luxemburg en Zweden.

Koningin Máxima was volgens de lezers van Royal Hats ook de royal met de beste hoedenstijl in 2014. Een hoed die Máxima op 26 mei droeg tijdens een bezoek aan Duitsland, ook ontworpen door Fabienne Delvigne, staat op de derde plek.

Maar ze eindigde samen met de Belgische koningin Mathilde ook bovenaan als het ging om de lelijkste koninklijke hoeden van het jaar.

Deze twee hoeden vielen minder in de smaak (foto’s: ANP)