‘Kerstmis vieren is meer dan een kerstboom plaatsen’

11 december 2018Leestijd: 2 minuten
In Nederland worden jaarlijks zo’n 2,3 miljoen kerstbomen gekweekt. Foto: ANP XTRA

Acteur Nasrdin Dchar heeft veel kritiek over zich heen gekregen nadat hij op Instagram een selfie plaatste met een kerstboom en de tekst ‘I love Christmas’.

De Marokkaans-Nederlandse acteur verklaarde in de begeleidende tekst dat hij vroeger van zijn ouders nooit Kerstmis mocht vieren, omdat dat niet bij zijn geloof hoorde en dat hij blij is dat hij dat nu wel doet met zijn gezin. ‘Niet vanuit religieus oogpunt maar meer vanuit gezelligheid.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Volgens Dchar hoeft het één het ander niet uit te sluiten. Daar dachten echter veel volgers anders over en naar eigen zeggen werd de acteur overladen met kritiek. In een nieuwe post op het sociale medium zegt Dchar dat hij de ophef niet begrijpt. ‘En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes.’

Was ‘I love Christmas’ een goed idee?

Aan u leggen we graag voor of u vindt dat Dchar gelijk heeft. Is Kerstmis niet veel meer dan een dennenboom met versiering en lichtjes en zou iedereen dat feest daarom moeten vieren? Of is de betekenis van Kerstmis voor u dieper en vindt u daarom dat alleen degenen die het religieuze aspect van Kerstmis onderkennen en vieren ‘recht’ hebben op Kerstmis? Praat mee met de stelling van de dag:

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de rubriek Reacties op de stelling.