Feyenoordfans mogen niet bij bekerwedstrijd in ArenA zijn

08 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Supporters van voetbalclub Feyenoord mogen op 22 januari niet bij het bekerduel tegen Ajax in de ArenA zijn. Het stadionverbod voor uit-supporters tijdens klassiekers blijft voorlopig bestaan.

Dat hebben de PvdA-burgemeesters Eberhard van der Laan (Amsterdam) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) woensdag besloten na een overleg met elkaar, de KNVB, politie en supporters van beide clubs.

Stadionverbod

Het verbod voor uitsupporters bij klassiekers tussen Ajax en Feyenoord is in 2009 voor vijf jaar afgekondigd, omdat hooligans zich keer op keer misdroegen. Spreekkoren, geweld en andere misdragingen ontsierden de wedstrijden tussen de Rotterdammers en Amsterdammers.

Op 22 januari als de clubs elkaar treffen in de kwartfinale voor de KNVB-beker, is die termijn nog niet voorbij. Van der Laan had gezegd open te staan voor een gesprek over het toelaten van Feyenoordfans.

De volgende Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax vindt op 2 maart plaats in de Rotterdamse Kuip. Omdat Aboutaleb niet bereid was om Ajaxsupporters bij die wedstrijd toe te laten, gaat ook het feestje voor de Feyenoordsupporters in de ArenA niet door.