sport

Ajax-supporters gewond geraakt in Milaan

11 december 2013Leestijd: 1 minuut

Bij ongeregeldheden in Milaan zijn zeker vier Ajax-fans gewond geraakt. De ongeregeldheden hadden plaats voorafgaand aan het Champions League-duel tegen AC Milan.

Ajax laat weten dat de incidenten zich voordeden bij een metrostation. Over de ernst van de verwondingen kan de club nog niets zeggen.

Het is de hele middag al onrustig in Milaan. Een groep van zo’n honderd voetbalfans heeft dronken in de stad rondgelopen. Zo’n drieduizend Ajax-fans zijn naar Milaan gekomen om hun club te steunen. Een deel van de supporters raakte slaags met Italianen.

Centrumspits

Ajax speelt tegen AC Milan in San Siro. Alleen als de Amsterdammers winnen, gaat de ploeg door naar de achtste finales van de Champions League.

Bojan Krkic begint als centrumspits van Ajax aan de uitwedstrijd tegen zijn vorige club AC Milan. Trainer Frank de Boer geeft hem de voorkeur boven Danny Hoesen. Ook Christian Poulsen heeft een basisplaats.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.