Enorme stunt Ajax in Champions League tegen Barcelona

26 november 2013Leestijd: 2 minuten

Ajax heeft in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona voor een enorme stunt gezorgd. De Amsterdammers brachten Barça de eerste nederlaag van het seizoen toe: 2-1.

Ajax begon dinsdagavond fris en enthousiast in de eigen Amsterdam Arena tegen groepshoofd Barcelona.

Kansen afgemaakt

Waar het eerder goed spel niet met doelpunten beloonde, maakte Ajax het dit keer tegen Barça wel af. De Zuid-Afrikaan Thulani Serero rondde na 20 minuten knap af na een voorzet van Ricardo van Rhijn.

De Amsterdammers zetten direct door en konden op 2-0 komen maar Lasse Schöne schoot na 22 minuten net over de lat. Ook Barcelona kreeg enkele goede kansen maar vooral Neymar was niet scherp. Danny Hoesen was dat wel. Vlak voor rust zette de Limburger zijn ploeg na geklungel van de Spanjaarden op 2-0.

Andere wedstrijd na rust

Na rust sloeg de wedstrijd om toen Joël Veltman aan de noodrem moest trekken na een foute pass van Van Rhijn. De jonge verdediger haalde de doorgebroken Neymar neer en mocht gaan douchen. Xavi schoot vanaf 11 meter raak.

Ajax had het moeilijk met tien man tegen elf spelers van Barcelona. De Spanjaarden hadden op 2-2 moeten komen toen Neymar oog in oog kwam met Jasper Cillessen maar de Nederlander redde knap. Ondanks de druk van Barcelona kwam Ajax eigenlijk niet echt meer in grote problemen.

Omdat Milan in Schotland met 3-0 van Celtic won, blijven de Amsterdammers op de derde plek staan in groep H. Als Ajax over twee weken in Milaan van AC Milan wint, bekert de ploeg voor het eerst in lange tijd weer eens door in de Champions League.