Voetbalclub Alphense Boys royeert vijf spelers na vechtpartij

05 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Amateurvoetbalclub Alphense Boys ontneemt vijf spelers uit het eerste elftal het lidmaatschap van de vereniging. De mannen waren betrokken bij een grote vechtpartij op het voetbalveld na een verloren wedstrijd tegen Haaglandia.

‘Alphense Boys verwijt de betreffende spelers de naam van de vereniging ernstig in diskrediet te hebben gebracht,’ schrijft het bestuur van de voetbalclub op zijn website.

Camerabeelden

Twee jeugdspelers krijgen van de vereniging een waarschuwing, omdat niet duidelijk is wat hun rol was in de vechtpartij, maar zij wel zijn herkend op camerabeelden van het tumult. Een voormalige jeugdspeler mag het terrein van de voetbalvereniging niet meer betreden.

Drie spelers werden na de vechtpartij gearresteerd. Zij blijven nog twee weken in voorlopige hechtenis.

Na de amateurwedstrijd Haaglandia-Alphense Boys in Rijswijk brak zondag een groot gevecht uit tussen spelers van beide clubs. Twee mensen raakten daarbij gewond. De besturen van beide voetbalverenigingen zeggen dat de wedstrijd ‘sportief’ verliep en keuren het geweld af.