KNVB zet Alphense Boys divisie terug na vechtpartij

07 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Het eerste elftal van Alphense Boys is door de KNVB teruggeplaatst van de Hoofdklasse naar de eerste klasse. Ook krijgt de club een boete van 200 euro en mag er geen publiek aanwezig zijn bij de komende drie wedstrijden.

Dat heeft de KNVB vrijdagavond bekendgemaakt.

Voetbalclub Haaglandia is door de KNVB vrijgesproken. Wel moet de club 250 euro boete betalen.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft donderdagavond zo’n 16 betrokkenen van de vechtpartij gehoord, meldt Den Haag FM.

Alphense Boys

Woensdag royeerde voetbalvereniging Alphense Boys al vijf leden. Het bestuur verwijt de spelers ‘de naam van de vereniging ernstig in diskrediet te hebben gebracht’. Twee jeugdspelers kregen een waarschuwing en een voormalige jeugdspeler mag het terrein van de voetbalvereniging niet meer betreden.

Arrestaties

Na de amateurwedstrijd Haaglandia-Alphense Boys in Rijswijk brak zondag een groot gevecht uit tussen spelers van beide clubs. Twee mensen raakten daarbij gewond. De besturen van beide voetbalverenigingen zeggen dat de wedstrijd ‘sportief’ verliep en keuren het geweld af.

Drie mannen van 55, 36 en 21 jaar werden na de vechtpartij gearresteerd. De rechter-commissaris besloot woensdag dat zij nog twee weken in voorlopige hechtenis moeten blijven.

De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, bij een van hen had dat geweld bovendien ‘ernstig letsel tot gevolg’.