Zeiler Simpson (36) overleden na kapseizen catamaran

10 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse zeiler Andrew ‘Bart’ Simpson is om het leven gekomen bij een trainingsongeluk voor de kust van Californië. Simpson won goud bij de Olympische Spelen in Peking en zilver in Londen. Hij is 36 jaar geworden.

Simpson maakte onderdeel uit van het Zweedse team Artemis. ‘Het gehele Artemis-team is kapot van wat er is gebeurd,’ zegt voorzitter Paul Cayard.

Klem

Simpson was donderdag met zijn team in de Baai van San Francisco aan het trainen voor de prestigieuze America’s Cup, die in september begint. De catamaran kapseisde en Simpson kwam met tien andere bemanningsleden onder de boot terecht.

De Brit zou zo’n 10 minuten klem hebben gezeten onder de 22 meter lange catamaran. Nog een ander teamlid raakte daarbij gewond. Hij verkeert in niet levensbedreigende toestand en ligt in het ziekenhuis.

Reanimeren

Reddingswerkers hebben nog een poging gedaan Simpson te reanimeren maar dat mocht niet baten. Het is nog onduidelijk waarom de catamaran kapseisde.

Het is niet de eerste keer dat een zeiler om het leven komt tijdens de training voor de America’s Cup. In 1999 stierf Martin Wizner van de Spaanse uitdagers toen een losgebroken stuk materiaal zijn hoofd raakte.