Feest in München na winst Bayern in Wembley

26 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Na de overwinning van Bayern München (2-1) in Wembley is zaterdagavond een groot feest losgebarsten in München. Ongeveer 150.000 supporters keken naar de wedstrijd in de stad.

De politie spreekt van een vrolijke sfeer, maar er zijn toch veertig arrestaties verricht, meldt de NOS zondag.

De voetbalfans werden vooral gearresteerd voor openbaar dronkenschap en verboden vuurwerkbezit. Bayern is nog niet officieel gehuldigd. Trainer Jupp Heynckes wil dat zijn spelers fit blijven voor Duitse bekerfinale volgende week.

Duel

Bayern versloeg Borussia Dortmund zaterdag in de Champions League-finale met 2-1. Arjen Robben speelde een grote rol in het duel. Hij maakte in de 89ste minuut het winnende doelpunt. Het is voor Robben zijn eerst Europese hoofdprijs. In 2010 en 2012 verloor hij met Bayern de finale van de Champions League.

Mario Mandzukic zette de Duitse kapioen na een uur, op aangeven van Robben, op voorsprong. Enkele minuten later maakte Ilkay Gündogan uit een strafschop gelijk. De technische commissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft Robben gekozen tot ‘man of the match’ van de finale.