Champions League-houder Chelsea wint ook Europa League

15 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De Londense voetbalclub Chelsea heeft in Amsterdam voetbalgeschiedenis geschreven. Tegen Benfica won de ploeg de Europa League terwijl het ook de houder is van de Champions League.

Dat is in de geschiedenis van het Europese voetbal nog nooit voorgekomen. Erg lang zullen de Londenaren er niet van kunnen genieten. Over tien dagen zal de Champions League-titel door Bayern München of Borussia Dortmund worden overgenomen.

Lang leek het er woensdagavond in Amsterdam op dat de Portugezen er met de beker vandoor zouden gaan. De ploeg van trainer Jorge Jesús was een klasse beter dan de Britse rivaal en overklaste Chelsea op alle fronten.

Torres

Maar Benfica vergat één ding en dat was scoren. Dat deed Chelsea nou juist wel. Uitgerekend Fernando Torres, die het scoren al heel lang verleerd lijkt te zijn, maakte de openingstreffer.

Geschrokken door de tegengoal maakten de Portugezen direct gelijk nadat scheidsrechter Björn Kuipers de bal op de stip had gelegd.

50 jaar geen titel

De ploegen leken op een verlenging af te gaan, maar de Servische verdediger Branislav Ivanovic kopte in de allerlaatste seconde de winnende treffer binnen.

Het betekende de zevende verloren finale op rij voor Benfica. De laatste keer dat de ploeg uit Lissabon een Europese finale won is vijftig jaar geleden.