Cambuur na dertien jaar terug in de eredivisie

03 mei 2013Leestijd: 1 minuut

SC Cambuur is vrijdagavond kampioen geworden in de Jupiler League na de 2-0 winst bij Excelsior. De overwinning bleek genoeg omdat FC Volendam verloor bij Go Ahead Eagles (3-1), waardoor Cambuur de 2 punten achterstand op de koploper goedmaakte.

Cambuur is met de overwinning na dertien jaar terug in de eredivisie. De uitploeg kwam na een half uur spelen op de 0-1 na een doelpunt van Erik Bakker. In de 86e minuut maakte Adnane Tighadouini de 0-2 en kon de club gaan hopen op een goed resultaat in Deventer.

Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de club dat Cambuur kampioen wordt in het betaalde voetbal. De vorige keer was in het seizoen 1991-1992 toen de club onder meer aartsrivaal sc Heerenveen achter zich liet.

Titelstrijd

Cambuur leek dit seizoen lange tijd geen rol te spelen in de titelstrijd maar dankzij de faillissementen van AGOVV en sc Veendam kwamen de Leeuwarders ineens in die positie.

Bovendien werd trainer Alfons Arts begin maart op non-actief gesteld en speelde de ploeg een stuk stabieler onder leider van interim-trainer Henk de Jong. Volgend seizoen zal Dwight Lodeweges trainer zijn van ploeg.