Verontwaardiging over beet van Luis Suárez (video)

22 april 2013Leestijd: 1 minuut

De Engelse voetbalbond stelt een onderzoek in naar de beet van Liverpool-speler Luis Suárez in de arm van tegenstander Branislav Ivanovic tijdens de wedstrijd Liverpool-Chelsea zondag.

Na een verloren duel in het strafschopgebied van Chelsea, hapte Suárez naar de arm van zijn tegenstander. De scheidsrechter zag het niet en liet het spel doorgaan. Suárez maakte later een doelpunt en zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Vernietigende kritiek

Suárez maakte excuses, maar krijgt vernietigende kritiek in de Britse media. De Britse krant Daily Mail kopt: ‘Excuses zijn niet genoeg na deze walgelijke beet’.

Voetbaljournalist Henry Winter schrijft in The Telegraph ‘Genoeg is genoeg. Liverpool moet hem verkopen’. Op Twitter wordt Suárez afgebeeld als bloeddorstige vampier en als kannibaal Hannibal Lector in de film The Silence of the Lambs met een muilkorf.

Eerdere beet

Luis Suárez beet in 2010 als speler van Ajax in de nek van tegenstander Otman Bakkal (PSV). Suárez werd toen voor zeven duels geschorst.

De Liverpool-speler moet nu weer vrezen voor een schorsing.

Excuses

De Liverpool-spits maakte zondagavond excuses op Twitter: ‘Ik ben verdrietig over wat er vanmiddag is gebeurd. Ik maak mijn excuses tegenover Ivanovic en de hele voetbalwereld voor mijn onacceptabele gedrag. Het spijt me ontzettend!!’. In een volgende tweet liet hij weten dan Ivanovic zijn excuses heeft geaccepteerd.

De directeur van voetbalclub Liverpool zegt dat het incident ‘intern wordt opgelost’. De club wacht op eventuele stappen van de Engelse voetbalbond.