Dortmund houdt stand in Madrid en gaat naar Wembley

30 april 2013Leestijd: 1 minuut

Borussia Dortmund is erin geslaagd om de finale van de Champions League te bereiken. De Duitsers verloren met 2-0 maar konden dat na de 4-1 winst van vorige week hebben.

Real Madrid begon voortvarend aan de wedstrijd en trakteerde zichzelf direct op drie grote kansen. Maar de Madrilenen lieten het scoren na waarna het vuur uit de wedstrijd verdween.

Eigenlijk was het daarna Dortmund dat aanspraak op een doelpunt maakte maar keeper Diego Lopez hield de thuisploeg op de been.

Spanning in de staart

Toen niemand er meer op rekende werd het in de slotfase toch nog spannend. In het tijdsbestek van enkele minuten scoorde Real plots 2 keer. De Spanjaarden hadden 5 minuten om een derde en beslissende treffer te maken maar zover kwam het niet.

Dortmund speelt op 18 mei de finale in Londen. Als Bayern München woensdag niet in de fout gaat tegen Barça wordt het een volledig Duitse finale.