D66 Den Haag: machtige PVV kost ons reputatie en banen

07 januari 2014Leestijd: 2 minuten

De strijd om de gemeenteraadsverkiezingen is officieel begonnen in Den Haag. De lokale D66-fractie aldaar roept inwoners op vooral niet op de PVV te stemmen omdat winst van die partij de Hofstad ‘miljoenen aan inkomsten en duizenden banen’ zal kosten.

D66-lijsttrekker in Den Haag Ingrid van Engelshoven haalde in haar toespraak in Café De SuperMarkt aan de Grote Markt de bij de opening van de campagne van D66 hard uit naar de PVV, zo meldt Omroep West.

Reputatieschade

‘Als de partij van Wilders het in Den Haag voor het zeggen krijgt, dan kost ons dat niet alleen onze reputatie maar ook miljoenen inkomsten en duizenden banen,’ sprak de politicus dinsdagavond in Den Haag.

‘Ik wil niet wonen in een stad waar de angst regeert en waar buitenlanders worden weggezet en vernederd, zoals de PVV doet,’ zei Van Engelshoven.

Vrede en Recht

Volgens de D66-leider brengt een winst van de PVV schade toe aan het imago van Den Haag als stad van Vrede en Recht. ‘Een ding weten we zeker; een stad die bestuurd wordt door de PVV is nooit een stad van Vrede en Recht, hooguit van Vrede en Recht voor mensen met dezelfde kleur, hetzelfde geloof, dezelfde manier van denken.’

Van Engelshoven denkt dat die reputatieschade de stad ‘miljoenen aan inkomsten’ zal kosten. Ook vreest ze dat veel internationale instellingen uit Den Haag zullen vertrekken als de PVV het voor het zeggen krijgt.

PvdA en VVD

De D66’er haalde ook uit naar de VVD omdat de liberalen landelijk het PVV-geluid aan een meerderheid hebben geholpen. PvdA-wethouder Marnix Norder moest het ontgelden omdat hij net als Wilders sprak van een ‘tsunami aan Oost-Europeanen’.

Van Engelshoven kwam ook nog met een verkiezingsbelofte: ‘Laat niemand u wijsmaken dat geen partij de PVV aan een meerderheid zal helpen in deze stad. Maar ik beloof u een ding: ik zal dat niet doen, ik zal dat nooit doen.’