Nieuwe baan voor Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen

13 december 2013Leestijd: 1 minuut

Aleid Wolfsen is nog niet weg als burgemeester van Utrecht, maar hij heeft al een nieuwe baan. De PvdA’er gaat aan de slag als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de rechtenorganisatie voor artiesten en producenten Sena.

Wolfsen volgt Ed Nijpels op. Volgens de Raad van Toezicht van de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten is Wolfsen door zijn juridische, politieke en bestuurlijke ervaring de ideale kandidaat.

Affaire

Wolfsen maakte in mei bekend dat hij zich niet verkiesbaar stelt voor een nieuwe termijn van zes jaar. Als burgemeester van Utrecht struikelde hij van de ene naar de andere affaire.

‘Het werk dat Sena voor artiesten en platenmaatschappijen verricht, is ontzettend belangrijk. Als voorzitter van de Raad van Toezicht kan ik mijn kennis en ervaring inzetten in een omgeving waar ik als muziekliefhebber grote belangstelling voor heb,’ zegt Wolfsen.

De PvdA’er wordt in Utrecht opgevolgd door VVD’er Jan van Zanen. Hij was van 2003 tot en met 2008 partijvoorzitter en is sinds 1 juli 2005 burgemeester van Amstelveen.