Matthijs Huizing (VVD) stapt per direct uit Tweede Kamer

06 december 2013Leestijd: 2 minuten

VVD’er Matthijs Huizing verlaat per direct de Tweede Kamer. Hij heeft Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg verzocht zijn lidmaatschap te beëindigen.

‘Tot mijn spijt moet ik u melden dat ik om mij moverende [geen toelichting willen geven, red.] redenen heb besloten mij terug te trekken als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal,’ zegt Huizing in een verklaring vrijdag. Een toelichting op het besluit van het Kamerlid wil de VVD niet geven.

Omroep

De 53-jarige Huizing was lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD sinds oktober 2010. Hij trad toe tot het parlement toen enkele partijgenoten in kabinet-Rutte I zitting namen. In de Tweede Kamer voerde Huizing het woord over Media en Sport.

Eind september stelde de VVD’er vragen over het uitzenden van reclamespotjes door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Daarin riep de NPO op tot het demonstreren tegen bezuinigingen op het omroepbestel.

Onjuistheden

Huizing zei dat er feitelijke onjuistheden werden verkondigd in de spotjes. Volgens hem maken de omroepen oneigenlijk gebruik van publiek geld.

Voor zijn landelijke politieke loopbaan was de VVD’er directeur van Right to Play, de internationale organisatie die zich inzet voor sportmogelijkheden voor jongeren. Ook was Huizing werkzaam voor de multinationale onderneming Unilever.