Geen tweede termijn voor VVD-partijvoorzitter Benk Korthals

09 december 2013Leestijd: 1 minuut

Benk Korthals legt zijn functie als partijvoorzitter van de VVD neer, zo heeft hij laten weten aan het partijbestuur. Korthals blijft nog aan als voorzitter tot het partijcongres in mei volgend jaar.

Dat meldt RTL Nieuws maandag. In mei komt een eind aan de termijn van Korthals en hij heeft eerder al besloten dat hij geen tweede termijn wil.

Integriteit

Korthals werd in mei 2011 benoemd als partijvoorzitter van de liberalen. De oud-minister was de enige kandidaat die zich had gemeld voor de functie.

Hij maakte zich als partijvoorzitter onder meer hard voor de integriteit van VVD’ers. Naar aanleiding van de affaire-Jos van Rey stelde hij voor dat alle VVD-bestuursleden een integriteitsverklaring zouden moeten ondertekenen.

Minister

In 1982 kwam Korthals voor de VVD in de Tweede Kamer en in 1998 werd hij minister van Justitie in het tweede kabinet-Kok. In het kabinet-Balkenende I was hij minister van Defensie, maar hij moest al snel aftreden.

Korthals had de Kamer in zijn vorige functie onjuist geïnformeerd over de bouwfraude. Ook werd hem verweten Pim Fortuyn niet goed te hebben beveiligd.