Tweehonderd banen verdwijnen bij geheime dienst AIVD

03 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Bij de geheime dienst AIVD verdwijnen de komende jaren zeker tweehonderd van de vijftienhonderd voltijdbanen. De AIVD gaat bezuinigen op de inzet op rechts-, links- en dierenextremisme, op de aanwezigheid in het buitenland en op de ict.

Dat schrijft verantwoordelijk minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Zorgen

Volgens Plasterk is de geheime dienst ‘in staat de komende jaren tot aanzienlijke bezuinigingen te komen van 23 miljoen euro’. Daarom wordt de komende jaren fors gesneden in de organisatie, met name in staf- en ondersteuningsfuncties, en wordt bezuinigd op dienstverlening en advies op het gebied van informatiebeveiliging.

In de Tweede Kamer leven grote zorgen over de bezuinigingen die uiteindelijk moeten oplopen tot bijna 70 miljoen in 2018.