Asscher: aantal werklozen laat belang Sociaal Akkoord zien

18 april 2013Leestijd: 1 minuut

Minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) zegt bezorgd te zijn over de groeiende werkloosheid. Volgens Asscher laten de ‘ernstige cijfers’ het belang van het Sociaal Akkoord zien.

Dat zegt Asscher donderdag in reactie op de werkloosheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Sociaal Akkoord

Het werkloosheidspercentage nam vorige maand toe tot 8,1 procent. ‘We kunnen nu actiegericht aan de slag om de stijgende trend van werkloosheid te keren,’ zegt Asscher in reactie op de nieuwste cijfers.

Vorige week bereikte het kabinet een akkoord met de sociale partners over de arbeidsmarkt. Alle partijen zijn het erover eens dat de duur van de WW-uitkering drie jaar blijft. De geplande versoepeling van het ontslagrecht stelt het kabinet uit tot 2016.

Onzekerheid

De Tweede Kamer debatteerde woensdag over de uitslag van de onderhandelingen met de sociale partners. De oppositie is vooral kritisch over de onzekerheid die er is over eventuele extra bezuinigingen voor volgend jaar.

Premier Mark Rutte (VVD) probeerde de oppositie gerust te stellen. Hij benadrukte dat uitstel van bezuinigingen en hervormingen geen afstel betekent.