Cybersecurity: veiligheid voor alles

Digitaal werken is makkelijk: we openen applicaties, switchen van netwerk naar netwerk, voeren videocalls, bewaren data in de cloud en versturen bestanden naar de server van de werkgever. Hoe kun je er zeker van zijn dat al die informatie uit handen van hackers blijft?

Eén op de vijf bedrijven krijgt te maken met een cyberaanval, zoals phishing of ransomware. Ook grote bedrijven lopen risico’s, zelfs als ze denken de cybersecurity goed op orde te hebben. Van alle Nederlandse bedrijven met minimaal honderd werknemers, kreeg 73 procent vorig jaar te maken met ransomware.

Bij deze vorm van ‘gijzelsoftware’ kapen hackers bedrijfsgegevens die pas weer worden vrijgegeven als je forse geldbedragen overmaakt. Door deze vaak willekeurige cyberaanvallen kunnen bedrijfsprocessen ernstig ontwricht raken. Hackers proberen met zo min mogelijk moeite in de organisatie binnen te dringen. Als je de kwetsbare plekken in je systemen weet te localiseren, kun je die preventief beveiligen.

Risico’s signaleren

Het gebruik van telecom-, cloud- en internetverbindingen moet altijd zorgeloos zijn, vindt Vodafone Business. Door het toegenomen gebruik van clouddiensten en connected working moet cyberveiligheid deel uitmaken van elke connectiviteitslaag. Daarom helpt Vodafone Business bedrijven met een intrinsiek veilig netwerk en met het inrichten van hun IT-systemen en processen.

Helaas loopt de beveiliging van vitale IT-processen maar zelden in de pas met bedreigingen van buitenaf. Cybercriminelen worden met het jaar brutaler. Met phishing, ransomware en DDoS-aanvallen weten zij op geraffineerde wijze schade toe te brengen. Daarom biedt Vodafone Business een uitgebreid portfolio aan cyber-security services. Door de samenwerking met deskundige strategische partners in risicomanagement kunnen bedreigingen tijdig gesignaleerd worden. De veiligheidsexperts doen dat onder meer door scans en tests uit te voeren op het actieve netwerk. Vervolgens worden potentiële lekken geïdentificeerd en gedicht om de organisatie te beschermen in het geval van een hack of cyberaanval.

Daartoe past Vodafone Business het NIST-model toe. Dat model, ontwikkeld door het National Institute of Standard and Technology, bestaat uit vijf lagen: identificeren, beschermen, detecteren, reageren en herstellen. De vijf lagen van het NIST-model vormen zo een beschermend schild. Bedrijven kunnen veilig verbinding blijven maken met elkaar en hun klanten.

  Met wendbaar en alert optreden neem je hackers de wind uit de zeilen

Actie en herstel

Bedrijven die weerbaar zijn tegen hackers, doen drie dingen beter. Ze investeren in de betrouwbaarheid van hardware, servers en netwerken. Daardoor blijven deze ook bij een eventuele cyberaanval functioneren en kan de dagelijkse operatie doorgang vinden. Ze hebben hun organisatie wendbaar en flexibel ingericht, zodat ze bij een incident onmiddellijk kunnen optreden. Bovendien zijn ze alert op kwetsbare plekken in de procesketen. Zo neem je hackers de wind uit de zeilen.

Het grootzakelijke bedrijfsleven heeft met de diensten van Vodafone Business deskundige ondersteuning om hun digitale omgeving te beschermen. Doordat data van het grootzakelijke bedrijfsleven vaak een grote waarde vertegenwoordigen kan een geslaagde cyberaanval een verregaande impact hebben, met grote bijkomende schade. Vodafone Business maakt zich sterk voor bedrijven die risico’s tot een aanvaardbaar niveau willen reduceren. Kunnen we tijdig risico’s ontdekken en determineren, dan beperken we de schade en maken we herstelacties eenvoudiger.

Het is niet de vraag óf je bedrijf ooit slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, maar wannéér. Je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Meer informatie? Lees hier verder.

 

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Vodafone

‘Blended’ winkelervaring geeft online ondernemers een plek in fysieke retailwereld

De fysieke winkel is bezig aan een comeback. Zo zetten online winkels in september 2023 minder om dan vorig jaar in die periode, blijkt uit cijfers van het CBS. Voor online ondernemers gloort er hoop. Vodafone Business opende onlangs in hartje Amsterdam een tijdelijke ‘Shared Shop’, waar consumenten via AR-technologie een fysieke winkelervaring in online […]

Lees verder
Vodafone

Bij cybersecurity is veiligheid nooit af

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij VodafoneZiggo. Een afdeling vol specialisten werkt bij deze aanbieder van televisie, internet en telefonie dagelijks aan het steeds beter beveiligen van de netwerken om criminelen buiten de deur te houden. Hans Nelissen, manager technology security Plan & Build bij VodafoneZiggo, vertelt hoe ze dat aanpakken. Het jaar was […]

Lees verder